MuziekABCD, noten leren lezen voor beginners

www.muziekabcd.nl, noten leren lezen voor beginnende musici
www.muziekabcd.nl

Wij ontwikkelden deze site met spellen met muzieknoten.
Iedereen die muziekles heeft kan er noten mee leren lezen, het gehoor oefenen het notenbeeld inslijpen en ritmes leren tikken.
Daarnaast biedt het programma muziektheorie aan.

Het programma kan op de basisschool en in de eerste klas van het voortgezet onderwijs goede diensten bewijzen.

De spellen zijn een vervolg op de CD-roms de Notenkraker en de Klankenkraker. Die waren ook ontwikkeld door ons. Inmiddels is het internet zover dat ze de oefenstof hierop nog beter kunnen aanbieden. Het biedt de makers de mogelijkheid nog elementen te verbeteren.

Leraren kunnen hun leerlingen op de websites sturen door ze opdrachten te geven. (lerarenvolg-en-stuursysteem)

De sites zijn ook geschikt voor Vlaamse leerlingen die de noten do re mi noemen en niet c d e, zoals Nederlanders gewend zijn. (do re mi fa sol la si do)

beschrijving

Wij Maken Het is nu geregistreerd door Thawte als betrouwbare Java-programmeur:veilige applicatie
Met theorie en spellen en een volgsysteem voor leraren

www.muziekabcd.nl, spelend leren luisteren
www.muziekabcd.nl

Verbeterde Notenkraker
In MuziekABCD zijn bestaande stukjes muziek toegepast. Het melodisch dictee heeft ècht een melodie. Er is nu een spel waarbij je zelf een ritmische opdracht tikt op een toets, waarna de ’lerares’ een oordeel geeft.

Op de keuzepagina van de spellen klikt de leerling het niveau aan waarop hij of zij wil spelen. Bij de spellen is aangegeven hoeveel oefeningen er gedaan moeten worden en hoever je bent. Het programma onthoudt de punten. Pas als er een 8 of hoger gescoord is wordt er een punt bijgeteld op het betreffende knopje op de keuzepagina. Daar is dus te zien hoe vaak het spel met goed gevolg geoefend is. Leraren kunnen hierop inspelen.

De digitale leraar
Een getekende leraar geeft waardering voor goed gemaakte oefeningen en laat fouten nog eens overdoen. Een leerling op het scherm helpt de echte achter de computer bij het maken van de opgaven. Een aardige stimulans voor spelers om door te zetten.

Leerlingen kunnen in het bijzijn van hun echte muziekleraar inloggen op de computer en de scores laten zien.

De theorie wordt op overzichtelijke wijze aangeboden. De stof is rijk geïllustreerd en voorzien van animaties, waar nodig met geluid. De vier theorietests kunnen slechts eenmaal gemaakt worden. Er is per toets één herkansing.

A-, B-, C- en D-examens
In de HaFaBra-wereld zijn de A-, B-, C- en D-examens een begrip. Op veel muziekscholen kunnen leerlingen zo’n examen doen. Kunstfactor voor muziek in Utrecht stelt de eisen op. Pianoleerlingen die de EPTA-graadexamens willen doen kunnen ermee oefenen.

Op deze site wordt de theorie en gehoortraining voor het A-examen behandeld. Het helpt je met de voorbereiding voor je examen.
Je kunt het natuurlijk ook gewoon leren omdat je het leuk vindt om meer over muziek te weten.

Alleen het kopen van een wachtwoord garandeert natuurlijk niet dat de leerling ook slaagt voor zijn examen.
Als hij of zij alle oefeningen goed gemaakt heeft is de kans daarop wel een stuk groter.
Op de examens worden ook vaardigheden op het instrument gevraagd. Daar kan dit programma natuurlijk niet mee helpen.

Een wachtwoord kopen
Muziekleraren kunnen hun leerlingen adviseren een wachtwoord aan te schaffen. Met dit wachtwoord kunnen ze een half jaar of een heel jaar lang inloggen op www.muziekabcd.nl. Een half jaar kost slechts € 9,95, een heel jaar € 16,95.
Zonder wachtwoord kan iedereen zien welke onderwerpen aan bod komen de site www.muziekabcd.nl en welke spellen er gedaan kunnen worden.
wij maken het Gerrit Ebbink en Frank Fahner Kokstraat 12 7211 AP Eefde Gelderland Nederland